Marcel van der Meer over RPM/Spinning Sjabbens Sports & Health

RPM/Spinning

Ook ik dacht na mijn 50e dat er eigenlijk weinig zou veranderen en de natuurwetten niet voor mij zouden gelden. Daar ben ik dus behoorlijk van teruggekomen en heb mijzelf nu een betere (gezondere) levenswijze aangeleerd.
Het was geen uitzondering dat er 3 tot 4 avonden per week stevig werd doorgehaald tot in de kleine uurtjes inclusief de nodige versnaperingen (naast de 3 maaltijden per dag) inclusief bier dan wel wijn. Natuurlijk was ik mij bewust van mijn overgewicht maar ik paste nog steeds in confectiepakken die langzaam van 52, 54, 56 en soms zelfs 58 gingen. Ik voelde mij een hele vent en had geen lichamelijk klachten. Misschien wat stijf bij het opstaan en wat moeite met op gang komen maar na het ontbijt ging het wel weer.

Tot die zaterdag nacht dat ik een helse buikpijn kreeg en maar niet wegging en bij de weekend arts terecht kwam. Conclusie: veel te hoog suikergehalte. Na de nodige onderzoeken was de diagnose Diabetisch type II, dit komt veel voor bij mensen met overgewicht. Gesprekken met huisarts en diëtiste werd mij de keuze gesteld “pas je levenswijze aan en ga meer bewegen”. Al jaren niet meer gesport, heb ik gezocht naar een mogelijkheid van bewegen die ik in elk geval meerdere malen per week zou kunnen volhouden.

Na een plezierig intakegesprek met Herman werkzaam bij Sjabbens Sports & Health en een paar proefavonden met verschillende mogelijkheden van bewegen ben ik uitgekomen op de groepslessen met muziek. Hierin heb ik mijn motivatie gevonden om wekelijks met plezier regelmatig te sporten. De sfeer is uitdagend, motiverend en gemoedelijk, onder het motto zweten is goed maar er moet ook gelachen worden. Nadat ik in 2011 met RPM lessen was begonnen en succesvol 20 kilo was afgevallen, ben ik jammer genoeg echter na 12 maanden gestopt en helaas weer in de oude gewoonte terug gevallen (terug bij af dus).

Eind 2012 liet mijn huisarts weten dat mijn diabetische klachten eigenlijk alleen met medicijnen op te lossen zou zijn. Dit was voor mij een echt de mega alarm bel en besloot ik dat het roer om moest. Mijn abonnement bij Sjabbens weer opgepakt en extra gemotiveerd ingestapt met de klassikale lessen waaronder RPM. Nu varieer ik de verschillende lessen als Bodypump-, RPM- en fitnesscircuit training. Mijn omgeving en ik zijn blij met het resultaat na 8 maanden, gezonde suiker- en cholesterolwaarde en praktisch op ideaal gewicht. Klacht- en medicijnvrij door mijn levenswijze aan te passen, opletten wat je eet, drinkt en regelmatig beweegt. Ik zit beter in mijn vel en voel mij super goed. Dit mooie resultaat en de vriendschappelijke sfeer bij Sjabbens motiveren mij om dit nu zeker vol te gaan houden.

Sjabbens Sports & Health bedankt, ik blijf graag deel uit maken van het sportieve team!

Marcel van der Meer

Ga naar RPM/Spinning

Gratis proefweek

Frits van Werven: " En dat is het fijne van Sjabbens! "

Lees verder

Meer ervaringen